dilluns, de novembre 05, 2007

ManiFestaciOns de TiM BurTon
a CasTeLló



Aquest cap de setmana vaig anar a veure què es cuinava al Tanned Tin. No és que jo siga una megafan d'aquest minifestival independent d'hivern que tenim, però la curiositat em podia (i si l'entrada és gratuïta) encara més.
Així que em vaig plantar amb Inger a la porta del Casino Antic, vam buscar una cadira i vam agafar lloc, com fan les iaies que no saben al que van, però, ben agafadetes del bolso, han de fer-se les enteses i no perdre's detall. Sembla que l'estilisme alternatiu/bohemi/no-passava-per-ací-sinó-que-entenc-del-tema va colar; al poquet que vam entrar ja ens va vindre un càmera per grabar-nos expressant una opinió. Jo no sóc de les que es manifesten sense xec pactat, així que vaig argumentar que tenia vergonya i tampoc ens van insistir molt més (bé, una altra vegada se va arrimar una xica, per si colava la camaderia... autògrafs a l'eixida, així que no va aconseguir res ella tampoc). Bé, al tema musical.
El primer concert va ser el de Grouper (o la nena Marea) http://www.myspace.com/grouperrepuorg... una americaneta poca cosa, menudeta i amb els cabells curts, discretíssima però amb una veu i uns sintetitzados que t'endinsaven a la mar. Me va agradar moltíssim, molt relaxant ella, amb una veu que omplia cada racó de la sala i que anava genial per a emparrar-se (tot i que a mi no em costa massa, la veritat).
El segon concert va ser el dels germans Arborea (el nen Pi i la nena Carrasca) http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=49783409 ... totalment soporífers, angelets! Una part de la sala va fer la sesta del borrego que se diu a aquella que es fa abans de dinar. Inger i jo vam comptabilitzar dues persones del nostre voltant: el nostre veí de cadira (que meditava molt) i un altre que mantenia un dialecte platònic ben plàcid a un silló (és clar, els fan tan comoooodes...) Res, que el nen Pi i la nena Carrasca ens van avorrir soberanament amb tant de lirisme folk, guitarretes, ukeleles, banjos and so on.
Però, afortunadament, encara ens quedava l'actuació del nen Autista, SJ Esau http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=22153594, divertit, curiós i autosuficient com ell a soles. Una guitarra elèctrica customitzada, una taula de so, dos micròfons... i a la marxa! Anava gravant-se la veu, sorolls fets amb la boca o amb les mans, notes... li donava al "repeat" i ja tenia coros, acompanyament o ecos... em va encantar! i baratet baratet... ben frikipower com m'agrada a mi! Al llibret que el presentava apareixia la paraula musica de reciclatge i d'escombreries... ummmm.... a veure si serà que el grunch i el cutrelux ha tornat...